
Åpningshow
Hvorfor velge realfag og teknologi?
Forskerhverdagen er ikke lik for alle. Noen forskere jobber på lab med briller og hansker og pipetter. Andre sitter foran datamaskinen og gjør beregninger og analyser dagen lang. Noen forskere er ute i felt, og graver fram øgler som er 150 millioner år gamle. Andre lærer maskiner å lage musikk og billedkunst. Møt Jørn Hurum, Benedicte Wallace og Julie Sørlie Paus-Knudsen i et inspirerende åpningsshow.

Jørn Hurum
Fossilforskeren på Svalbard
Har du ikke sluppet tak i den barnlige fascinasjonen for dinosaurer? Det har ikke professor Jørn Hurum heller. Han jobber med dem hver dag, og forteller om feltarbeid på Svalbard og om øglene han forsker på.

Benedikte Wallace
Kunst og kunstig intelligens
Hva skal til for å lære en maskin å lage kunst? Kunstig intelligens blir stadig bedre til å lage musikk, billedkunst og tekster. Hør om hvordan kunst kan påvirke teknologien, og hvordan kunstnere bruker teknologi til å finne nye måter å skape kunst på.

Julie Sørlie Paus-Knudsen
Veien til å bli det du skal bli når du blir stor
Du har sikkert fått spørsmålet "hva vil du bli når du du blir stor?" Da Julie begynte på universitetet, hadde hun bestemt seg for å bli marinbiolog. Men så snublet hun over et kurs i forskningsformidling. Og så var det jo så interessant med disse insektene! I dag er hun humleforsker og snakker om insekter og annen biologi på radio, TV og i foredrag. Bli med på hennes reise, og hør hvorfor det ikke er så farlig om du ikke helt greier å bestemme deg for hva du vil bli.
Temaforelesning

Hjertet og hjernen
Bli litt bedre kjent med våre viktigste organer.
På jakt etter universets gåter
Hva var det egentlig som skjedde da universet ble til?


Hydrogen, solenergi og batterier som varer og varer
Hva skal vi leve av når oljen tar slutt?
Kunstig intelligens
Kan kunstig intelligens tenke og roboter spille musikk?
